Kouwenhoven Consultancy

Naar het nieuwsoverzicht

Eerste groep rondt Pelgrimstocht af

30 oktober 2014

Met veel voldoening kijken de deelnemers terug op hun Pelgrimstocht. Hieronder de opmerkelijke resultaten die ieder heeft geboekt.

Waarom loop je de pelgrimstocht van Kees Kouwenhoven?

Na vijf succesvolle jaren van zelfstandigheid kwam tijdens mijn evaluatie de vraag voorbij: Wil ik nog zelfstandig of ga ik terug in loondienst? Ik ben Inge Lukkien, 41 jaar en had op mijn 35ebesloten te beginnen met M-Ploi Development: strategisch corporate recruitment, organisatie-advies en interim HR management.

In de eerste sessie werd mijn vraagstelling duidelijker en kreeg het ook verdieping. Waarom ben ik zelfstandig,  wat levert het mij op en waar zouden de komende zelfstandige jaren dan aan moeten voldoen?

Met deze vragen begon ik te wandelen, afgewisseld met theoretische achtergronden door Kees en praktische oefeningen, in een groep maar heel alleen. Na onze driedaagse kwamen de antwoorden tot mij, maar helemaal snappen deed ik het nog niet.

Nu terugkijkend op een pelgrimstocht van een jaar heb ik meer inzicht gekregen in wat er toen gebeurd is. Het proces blijft alleen lastig in woorden te vatten omdat het diep van binnen gebeurt en vaak de ratio niet haalt.

Als mensen mij de vraag stellen: Zou je de Pelgrimstocht weer lopen? Dan is mijn antwoord: Ja, graag!

Inge Lukkien

 

Bij de start van mijn pelgrimstocht was mijn centrale vraag “in 2013 bedenken wat ik in 2014 ga doen”. De pelgrimstocht onder de deskundige leiding van Kees gaf mij de ruimte om doelgericht over het vraagstuk na te denken.

De combinatie van een gestructureerde aanpak, deskundige begeleiding en vooral de gesprekken met de medewandelaars en veel ruimte om na te denken hebben mij een goed “antwoord” opgeleverd. Echt een mooi cadeau dat me goed op weg hielp naar de volgende etappe.

Het ‘toeval’ wilde dat ik op de laatste dag van de Pelgrimstocht ook benoemd ben in een nieuwe functie, voor mij de bekroning van een zeer geslaagde tocht.

Jan Roest

 

De Pelgrimstocht heeft mij veel opgeleverd. De vraag die ik aan het begin van de tocht had heb ik kunnen beantwoorden en meer.

Het traject heeft me inzicht gegeven in de stappen die ik wil zetten in mijn verdere loopbaan en hoe ik dat aan ga pakken. Daarbij heeft de combinatie van gesprekken met Kees, de werkvormen die hij aanreikte, hetalleenwandelen en het delen van ervaringen met mijn medewandelaars (als ik daaraan behoefte had) me erg geholpen. Zoveel zelfs dat ik niet alleen mijn verdere acties duidelijk heb, maar dat ik ook al flinke stappen heb kunnen zetten.

Kortom ik ben erg blij dat ik aan de pelgrimstocht ben begonnen en ik wandel nog elke dag verder!

Marijke van Ast

 

Met het ontdekken van mijn persoonlijke missie is het mij duidelijk geworden waar het écht om gaat in het leven. Ik weet beter waar ik mij voor in wil zetten, wat ik wil betekenen, voor wie en met welk doel. Het heeft er voor gezorgd dat ik doelgerichter plannen maak om dit ‘levensdoel’ ook daadwerkelijk vorm te geven en te realiseren.

Ik heb ervaren dat men openstaat voor mijn ideeën, wanneer ik aansluit bij de strategische vraagstukken waar de organisatie voor staat. Dit heeft geleid tot mooie projecten. Deze ontdekking geeft mij richting en energie voor de toekomst. 

Voor mij was de pelgrimstocht een bijzondere ‘tocht’ van bezinning en ontmoeting met mezelf.

Marijke Stuyt